Milano, 2010
A new residential settlement with a large urban character in an area on the outskirts of Milan.
At the base of the project there is the study of a strategic link between private and public spaces with the intent to recreate the concept of "building-community", featuring a merging of spaces and resources.
The open space plays a decisive role and constitutes, within the collective dimension, a connective tissue between different places and different functions that make up the project.
The accommodation spaces develop along a passageway connecting the sleeping and service areas, and offer two views of different outdoor spaces.
One structural step orders different types of accommodation, thus acquiring greater flexibility and easy potential combinations. The accommodation spaces are unevenly distributed, ensuring a social mix that recreates the richness of social relations typical of a community.

Technical drawings
 

Ground floor plan
First floor plan
Second floor plan
Fifth floor plan

Informations
 

Commission
Competition
Client
Confcooperative, Legacoop, Euromilano
Award
Honorable mention
Team
studio wok + Antonio Manzeni
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
info@studiowok.com
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to job@studiowok.com

 
AAA architetti cercasi