Sedriano, 2017
A project of delicate transformations and a game of visual references.
The rigid separation of the spaces of the existing situation was overcome by demolishing as little as possible, almost through a kind of acupuncture.
Great importance is given to the research of the continuity of vision, allowing the various areas of the home to be linked, whose sequencing amplifies the perception of space.
In a game of perspectives and views, the introduction of single material elements in poplar, such as doors and other items of furniture, produces continuous visual references. The sliding doors in the living room move as if they were theatrical wings.
The simple and distinctive poplar furniture is also found in the sleeping area and service spaces.

Technical drawings
 

State of the art plan
Project plan

Informations
 

Commission
concept design, developed design, technical design and construction supervision
Contractors
Sa.na. srls (building contractor)
Falegnameria Bellini (wood carpenter)
Client
private
Photos
Federico Villa studio
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
Plywood apartment