Verona, 2017
A new concept of bathroom: the space is divisible, transformable and customisable.
Taking up the EERA’s call for a new concept for a minimal bathroom, we came up with a real tool for contemporary living that can be transformed and easily reconfigured, adaptable to any space.
All of the chosen materials are used in a way that seeks to enhance their beauty and natural characteristics: a neutral backdrop made from large slabs of Biancone marble gives way to the tubular steel frame and slabs and blocks of marble which lend tremendous character to the setting.
The wall where the sink is located becomes a field for research on the theme of flexibility. The underlying thickness ensures the presence of an equipped wall, a scenic backdrop capable of leaving the functionality and usability of the sink intact. With the use of only one item, a peg in three different size, items can be added which quickly change the layout of the wall. This one device transforms the bathroom into a real theatre of the everyday.

Technical drawings
 

Informations
 

Commission
competition
concept design, developed design, technical design and construction supervision
Contractors
Eera srl
Collaborators
Benedetta Sciaraffa, Federica Torri
Client
Eera srl
Award
First Prize
Photos
Federico Villa studio
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
Stanza da bagno per un uomo