Milano, 2016
Designed for a young woman, this small and bright apartment is characterised by a blue volume that contains the kitchen and organises the spaces.
The walls of the blue box are punctuated by wooden panels which become sliding doors, so as to conceal the air conditioning unit and a serving hatch.
The pastel blue colour is in continuity with the 60s atmosphere of the house, which has been preserved and enhanced in the renovation: the typical oak parquet with herringbone laying, the large windows with wooden shutters and low windowsills, the vintage doors with glass and brass handles.

Technical drawings
 

State of the art plan
Project plan
Details

Informations
 

Commission
concept design, developed design, technical design and construction supervision
Contractors
Edil 2000 snc (building contractor)
Arredo 90 srl (wood carpenter)
Client
private
Photos
Federico Villa studio
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
Light blue box