Como, 2015
An apartment where the walls are functional and welcoming, to reflect the interests and habits of those who live there.
The project has a particular focus on the different nuances of privacy that characterise living places, taking special care to pursue mediation in the relation between shared spaces and more intimate areas.
The pathways inside the house seek to preserve visual continuity, in an almost baroque game of rediscovery of the corridor.
The entrance features a carpet that welcomes visitors to the geometric centre of gravity of the whole apartment: it reflects the symmetry of the paths that pass through it, forming the crossroads.
The wall becomes an inhabited space and holds active objects from the living room and bedroom. It could be a container or a seat, or lodge technical devices from the home.


Even the bathroom, a room dedicated to well-being, is organised according to well-defined areas and separated by glass walls.

Technical drawings
 

State of the art plan
Project plan

Informations
 

Commission
concept design, developed design, technical design and construction supervision
Client
Private
Team
studio wok + Carolina Carpaneda
Contractors
Stema Soluzioni Edili (building contractor)
Arredo 90 snc (wood carpenter)
Neutra (stone)
Location
Como
Photos
Federico Villa studio
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
Home for a family