Sant'Omobono Terme (BG), 2015
The school expansion becomes an opportunity for urban regeneration.
The new buildings form a public space that did not previously exist: an urban square and a courtyard for outdoor activities.
The coverage of the new educational spaces is set up as an extension of the overlying road-square, covered by a cantilever roof, which can be transformed into an enclosed space if required.
The new gym and workshops enclose the courtyard in a space suitable for physical education, as well as hosting events, assemblies, shows or meetings.
The base runs around the volume in continuous relationship with the altitude of the ground to retain contact with the human dimension of the public space.

Technical drawings
 

Urban diagram
Masterplan
Ground floor plan
First floor plan
Sections

Informations
 

Commission
Concept Design
Client
Municipality of Sant'Omobono Terme (BG)
Team
BEMaa + studio wok
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
Secondary school in Sant’Omobono Terme