Norrköping (Svezia), 2011
An urban landscape of living, heroically impractical, which fits in with the surrounding nature.
The project area is located on the southern edge of the city of Norrköping in Sweden.
The project stems from the challenge of avoiding land consumption, preserving the quality of the local nature as much as possible.
The project explores the potential related to the urban scale with just one building, closely integrated with the surrounding landscape, macro architecture capable of combining different scales: global, local, and human.
The project transforms infrastructure into an opportunity for the city, offering a new vision of living in contrast to nearby neighbourhoods.
The proposed model is innovative: combining the lifestyle of a family home with the services of a large residential building, offices, recreational facilities, cinemas and hotels.
The mega structure that acts as a bridge on the road is extreme and provocative, but with a single action it can satisfy all the requirements of the call: permeability, crossing, lifestyle and energy.

Technical drawings
 

Informations
 

Commission
Competition
Client
Municipality of Norrköping.
Europan Sweden
Award
Honorable mention
Team
studio wok + Virginia Ortalli
 
 
 
 

Via Raffaele Parravicini n° 16
20125 Milano

T. +39 02 840 766 62
[email protected]
Architects
Marcello Bondavalli
Nicola Brenna
Carlo Alberto Tagliabue
Collaborations

Would you like to work with studio wok? Send a single PDF file, maximum size 5 MB, with a cover letter, CV and some samples of your work to [email protected]

 
E11 – Living in the infravillas